Domburg

Domburg: natuur, pure zeelucht en gezelligheid

Domburg is de oudste Zeeuwse kustplaats.  Je kan er genieten van zee en strand, natuur en schitterende landschappen.  De pure zeelucht en de bijzondere samenstelling van het zeewater, biedt mogelijkheden voor balneo(watr)thearpieën en thalasso toepassingen gericht op preventie en herstel.

Het pittoreske dorpje trekt heel veel toeristen om te genieten van de vele terasjes en leuke winkels.   De belangrijkste straat in Domburg is de Ooststraat, die overgaat in de Markt en verdergaat als de Weststraat.  Het mooiste uitzicht over Domburg, strand, zee en omgeving krijg je vanaf de Hoge Hil. Vanuit het dorp loop je links de duinen op om de hoge Hil te bereiken.

Er worden in de zomer ook regelmatig evenementen georganiseerd.  Er valt dus altijd wat te beleven in Domburg.

 

Domburg ligt aan de noordwest kust van Walcheren, tussen de dorpen Aagtekerke, Oostkapelle en Westkapelle. Het is de op twee na oudste badplaats van Nederland en als onvervalst familieoord is Domburg een zeer populaire bestemming voor zowel jongeren als ouderen. Net buiten het dorp begint het natuurgebied de Manteling. Dit gebied reikt van Domburg tot Oostkapelle en bestaat uit een uniek bos aan de rand van de duinen. Je kunt hier een enorme diversiteit aan flora en fauna vinden. Je waant jezelf in de Middeleeuwen als je het kasteel Westhove tegenkomt, met zijn grachten en tuinen. Hier kun je ook een bezoekje brengen aan Terra Maris, waar je alles te weten kunt komen over de flora en fauna van de Manteling. Tenslotte is het nuttig om te weten dat het Nederlandse Staatsbosbeheer verschillende wandelpaden in dit natuurgebied heeft aangelegd.

  • Bezoek de gemoedelijke badplaatsen Oostkapelle, Zoutelande of het historische dorp Veere met zijn vele bezienswaardigheden.
  • Ontdek Walcheren via een van de vele mooie fiets-, wandel-, ruiter- en skeelertochten.
  • Lekker uitwaaien tijdens een lange strandwandeling is dé manier om helemaal tot rust te komen.
  • België ligt op een steenworp afstand.

Ook het natuurgebied de Manteling nodigt uit tot aktief bezig zijn.

 

Domburg

Een natuurlijke en gezonde omgeving

Zeewater, zeelucht, klimaat en bodemproducten spelen een belangrijke rol voor de badstatus. Het zeewater bij Domburg is onderzocht door het instituut SGS Institut Fresenius. De zee blijkt door een bijzondere samenstelling en door fysieke eigenschappen voldoende “Sole” (zout) te zijn voor de kwalificatie “helend water”. Domburg, liggend aan zee met de zuivere lucht en heilzaam water, biedt mogelijkheden voor balneo(water)therapieën en thalasso toepassingen die op preventie en herstel gericht zijn.

 

Sport en recreatie in Domburg
Door Domburg loopt de Europese wandelroute E9, ter plaatse ook Deltapad geheten. De E9 loopt langs de kust van Portugal naar de Baltische staten. Ten Westen van Domburg ligt een 9 holes golfbaan van de Domburgsche Golf Club. In Domburg kunnen toeristen zomers genieten van het Ringrijden deze oude folkoristische sport trekt elk jaar weer veel bekijks. De wedstrijden, georganiseerd door de, Domburgse Ringrijders Vereniging worden, geheel volgens traditie op de markt gehouden.