Honden op het Strand

Het is mogelijk om uw trouwe viervoeter mee te laten genieten van uw verfrissende vakantie in een strandhuis aan de Nederlandse kust. U dient echter wel rekening te houden met de geldende gemeentelijke regels met betrekking tot honden op het strand. Daarnaast zijn er uiteraard per strandhuizenaanbieder verschillende regels met betrekking tot het toelaten van honden in de strandhuisjes.

Honden op Strand in Katwijk aan Zee

De regels van de gemeente Katwijk zijn; Is het onder de 18 graden en hangt de blauwe vlag bij de politie post, dan mogen de honden de hele dag op het strand.
Er is natuurlijk wel een opruimplicht, waar iedereen zich aan dient te houden.Is het wel boven de 18 graden dan mogen de honden alleen op het strand ‘s ochtends voor 09.00 uur en ‘s avonds na 19.00.
U vindt deze op de website van de gemeente Katwijk.

Honden op Strand in Noordwijk aan Zee

Heerlijk, even lekker met je hond over het strand lopen. Een frisse neus halen en je trouwe viervoeter laten ravotten in de branding van de zee. Vul je longen met gezonde zeelucht en kom daarna lekker bij in één van Noordwijks hondvriendelijke restaurants.

Op vakantie met je hond 

Zin in een langer verblijf? In Noordwijk hebben veel hotels, pensions, bungalowparken en campings speciale voorzieningen voor als je met je hond wilt blijven overnachten.

Wat je moet weten over honden op het Noordwijkse strand & in duin

  • In de periode 1 september tot 1 juni zijn honden op het gehele strand welkom!
  • Op het kaartje vind je met behulp van de hondenpoot-icoontjes waar en wanneer honden los mogen lopen, aangelijnd moeten worden en waar het verboden is voor honden.
  • Op een aantal plekken in de duinen (paarse poot) moeten honden in de broedtijd (van 15 maart tot 15 augustus) aan de lijn.
  • Honden zijn verboden op het strand vanaf afrit 2 tot en met afrit 20 in de periode 1 juni tot 1 september (oranje poot). Dan is het strand voor de badgasten die niet van honden houden. In deze periode zijn honden wel welkom op alle overige delen van het strand. Of helemaal los (groene poot) of aangelijnd (blauwe poot)*.
  • Samen houden we het schoon, het gebruik van uitwerpselzakjes is overal in Nederland verplicht. In Noordwijk worden speciale zakjes gratis ter beschikking gesteld. Onder andere verkrijgbaar bij het Visitor Center Noordwijk.
  • Blindengeleidehonden hebben een uitzonderingspositie.

*Aangelijnde honden zijn welkom in de periode van 1 juni tot 1 september bij:

  • Afrit 21 tot voorbij Beachclub Beach Break.
  • Op de naaktstranden aangelijnd.
  • Voor de Duindamseslag ter hoogte van paviljoen De Zeespiegel (tussen de palen 78.000 en 77.500).
  • Voor de Langevelderslag aangelijnd (tussen de palen 75.000 en 74.500).

Let op: kijk voor actuele en meer uitgebreide informatie op de gemeente website: www.noordwijk.nl

Honden in Wijk aan Zee

Wegens regels van de gemeente zijn huisdieren zijn niet toegestaan in de strandhuisjes.